Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/web/sites/vorbeste-mi.ro/wp-content/plugins/nicepage/includes/translations/class-np-multi-languages.php on line 83

Mesaj pentru o mamă…

Unul dintre lucrurile importante de care trebuie să țineți cont este acela că bebelușul este foarte sensibil la emoțiile dvs. El are anumite celule, numite neuroni-oglindă, care îl ajută cu mare ușurință să „detecteze” emoțiile dvs (mai ales pe ale mamei). Și dacă vă simte furioasă, vă deveni și copilul furios.

Dacă vă simte tristă, va deveni trist.

Dacă vă simte obosită, dezgustată, va simți și el dezgust.

Dacă vă este teamă, frica, asa va fi și copilul!

Și pentru toate aceste emoții, cum poate reacționa altfel, decât plângând? Este singura modalitate de exprimare pe care o are în dotare un nou născut!

Așadar, vă încurajez să vă conectați cu cerințele copilului, să îi înțelegeți truda de a se acomoda la noul mediu, cel din afara burticii, să înțelegeți că bebelușului îi place în brațe la mami pentru că acolo aude în continuare bătăile inimii ei, cu care el este atât de obișnuit, și fiindu-i familiare aceste zgomote, el se liniștește.

Copilul mic face un efort imens de a se autoregla, de a se adapta mediului. Într-o singură zi, bebelușul trece de la hrana prin intermediul cordonului ombilical la hrană pe care trebuie să o digere stomacelul lui. Chiar dacă e doar lapte, este un efort pentru stomac, un consum de energie, o funcție nouă care abia acum începe să intre în acțiune.

După ce copilul a stat într-un mediu acvatic, la naștere trebuie sa respire singur. Nu învață să facă asta. Dumnezeu l-a ajutat sa poată. Însă copilul se adaptează, și pentru el asta e o noutate și un efort.

După ce a stat 9 luni la o temperatură constantă, vine în lume și i se schimbă temperatura de 10 ori pe zi, de fiecare data când ii schimbați scutecul, când îl dați afară, când ii faceți baie. Toate aceste activități sunt stresante pentru copil.

Așadar, dacă ii înțelegeți efortul, dacă ii înțelegeți nevoile, dependența, toată perioada de început va fi mai ușoară.

Dacă sunteți pregătită emoțional să susțineți emoțiile și provocările de început de viață ale nou născutului dvs, dacă sunteți bucuroasă ca el este acolo cu toate nevoile lui, și dacă îl ajutați cu bucurie sa înțeleagă ce se întâmplă aici, în casă dvs, și el va empatiza și va simți bucuria cu ajutorul neuronilor lui oglindă, și viața mama-copil va fi armonioasă și prielnică amândurora!

Doamne ajută!

Numai bine și sănătate tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *