Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/web/sites/vorbeste-mi.ro/wp-content/plugins/nicepage/includes/translations/class-np-multi-languages.php on line 83

Misiunea mea

Misiunea mea este aceea de a oferi persoanelor aflate în nevoie îngrijire personalizată, sprijin psihologic adaptat nevoilor clienților/pacienților și posibilitatea de schimbare a vieții oamenilor într-un mod cât se poate de eficient, astfel încât aceștia să poată duce o viață mai productivă și mai bună.

Scopul suprem al meu este să ofer un nivel cât mai înalt de calitate, îngrijire și sprijin, optimizând astfel utilizarea tuturor resurselor pe care omul le are la dispoziție, astfel încât parcursul terapiei să ducă la o stare generală de bunăstare și la o viață sănătoasă. Consider că noi, oamenii, ființele vii atât de binecuvântate de Dumnezeu cu atât de multe abilitați și calități, suntem în fapt ceva mai mult decât suma emoțiilor noastre, alăturată multitudinii noastre de gânduri și materializate toate acestea în corpul nostru fizic. Cred că cele mai bune rezultate le putem avea atunci când punem laolaltă următoarele 5 valori de bază:

1. Compasiunea – eu aleg să lucrez cu oamenii, ci nu cu tulburările/afecțiunile lor!

Mulți oameni trăiesc cu teama că vor fi etichetați de către psihologul lor ca fiind posesori ai unei anumite tulburări sau boli, indiferent care ar fi aceasta, și că vor purta asupra lor amprenta unui diagnostic, precum o etichetă. În cazul de față, consider că diagnosticul medical (pentru afecțiuni sau boli oncologice/diabetice/neurologice/locomotorii etc.), psihiatric (tulburări de orice fel, diagnosticate de către psihiatru, ce au nevoie de sprijin psihologic) sau psihologic (un diagnostic oferit de orice psiholog, inclusiv de către membrii cabinetului nostru) se referă doar la un model, la o constelație de semne, factori și simptome, grupați după anumite reguli, însă nu fac referire la persoana în sine, la valorile, calitățile și principiile ființei care se află în cabinetul psihologului.

Consider toate sensibilitățile medicale, psihologice și emoționale ca fiind umane și firești, comune tuturor oamenilor în proporții diferite, cu manifestări variate ale simptomelor, manifestând diferite forme de suferință și apărând în momente diferite din timpul vieții, însă am certitudinea că pe parcursul călătoriei noastre prin viață, la un moment dat, cu toții experimentăm o serie de sensibilități sau suferințe.

2. Încrederea – ofer cunoștințe și experiență în care puteți avea încredere!

Marea majoritate a oamenilor nu știu cum să își aleagă un „psiholog bun”, motiv pentru care aleg unul la recomandarea prietenilor, a medicului sau merg la pur și simplu la întâmplare. Dacă v-ați propus să apelați la serviciile mele, vă asigur de următoarele lucruri:

✒ sunt Psiholog clinician acreditat de către Colegiul Psihologilor din România, din data de 09.11.2020. Pentru aceasta am urmat cursurile Facultății de Psihologie și Master în Psihodiagnoză Cognitivă și Consiliere Psihologică;

✒ răspund necesităților pe care le aveți și pentru care sunt pregătită;

✒ mă străduiesc și sunt atentă să am grijă de sufletul și de nevoile dumneavoastră mai mult decât de protocolul de evaluare și de diagnostic;

✒ mai presus de ceea ce am învățat, îmi doresc să fiu pentru dumneavoastră omul pe care să îl simțiți, cu care să rezonați și cu care puteți colabora, în fața căruia vă puteți deschide sufletul, și căruia să îi puteți spune cu sinceritate și fără îngrădire orice vă supără. Cercetările în domeniu arată faptul că peste 70% din reușita unui proces terapeutic constă intr-o bună realție terapeutică, și tocmai de aceea îmi doresc să pot străbate drumul până la sufletele dumneavoastră cu blândețe și compaciune, astfel încât odată ajunși la izvorul suferințelor, să putem lucra împreună și încrezători pentru a înțelege și a vindeca rănile.

Nu există cel mai bun psiholog! Fiecare persoană rezonează într-un mod subtil cu o altă persoană, iar intuiția și sufletul dumneavoastră aleg întotdeauna corect! Doar ascultați-le! 

✒ Sigur că experiența, studiile și cunoașterea sunt aspecte importante ale carierei psihologului și spun multe despre acesta, dar dacă toate acestea mențin o relație rece și strict profesională între client și psiholog, atunci relația terapeutică nu se va baza pe căldură, pe bucuria de a fi împreună, pe încrederea, deschiderea și sinceritatea clientului/pacientului, și atunci terapia nu va ajunge la nivelul de eficiență dorit. 

Alegeți întotdeauna terapeutul care vă va face sufletul să se simtă acasă!

Nu căutați doar un psiholog bun, ci unul potrivit nevoilor dumneavoastră!

3. Profunzime – obțineți o schimbare plină de sens, o transformare semnificativă și o vindecare bazată pe cauză!

Planul meu este de a ajuta clienții/pacienții să obțină o perspectivă semnificativă asupra Sinelui lor, și să înțeleagă care sunt cauzele emoționale care au condus la comportamentele lor lipsite de sens, la emoțiile lor negative sau de disconfort, la traumele lor, la incapacitatea de a relaționa sau de a păstra o relație armonioasă, sau chiar la îmbolnăvire. Consider că identificarea și tratarea sau ameliorarea cauzelor fundamentale reprezintă cheia pentru o vindecare dinamică, centrată pe ființă, iar simptomele sunt privite ca indicii spre descoperirea cauzei.

Ajut oamenii să devină conștienți de cel mai profund nivel al dificultăților lor emoționale, mentale, fizice și spirituale, sprijinind vindecarea lor din interior către exterior și din exterior către lăuntrul ființei.

4. Empatie – nimeni nu este perfect, și cu toții am suferit!

S-a întâmplat uneori să auzim afirmații precum: 

“Psihologii ăștia cred că toți suntem tipare din cărți.”, 

“Ne vorbește din cărți și crede că ne tratează.”, 

“Psihologii nu prea au suflet, învață mecanic niște reguli și le aplică. Atunci când am povestit prietenilor, aceștia au plâns, dar psihologii nu fac asta.”

“Ce să știe un psiholog despre suferință? El este mereu zen!”

Așadar, vin să zdruncin aceste păreri, și să fiu suficient de puternică încât să am curajul să îmi expun și eu vulnerabilitățile. Asta înseamnă că fiecare dintre noi, psihologii, am avut traume în trecut, unii chiar în prezent, și că fiecare dintre noi am fost încercați, uneori chiar copleșiți de suferință. Există psihologi care și-au pierdut partenerul într-un mod tragic, alții care și-au pierdut copilul, alții care au fost grav bolnavi, alții care au fost victimele ale intimidării și abuzului (de tip bullying), alții care au avut o copilărie traumatizantă sau care au fost orfani, alții care sunt adulți proveniți din casele de copii, și exemplele pot continua la nesfârșit, sau cel puțin până ce am epuiza o lungă listă de cauze și exemple de suferință. Psihologii nu au un suflet perfect, nu au avut o viață ca în povești, și tocmai asta îi face să fie empatici cu clienții lor, căci și ei au fost cândva în situații dificile, poate chiar în situația dumneavoastră. 

Singurul lucru care face diferența între un psiholog și o persoană care are nevoie de psiholog este  studiul, prin care psihologul află mecanismele care stau la baza suferinței, cauzele care au condus la suferință, și astfel se produce înțelegerea din punct de vedere cognitiv, urmată de dezvoltarea personală pe care un psiholog este dator să o facă, și prin care acesta învață să accepte și să ierte tot ceea ce l-a afectat și să vindece rănile pe care le-a avut.

Așadar, psihologul este același om care sunteți și dumneavoastră, dar care a trecut prin perioada de descoperire, de copleșire, de acceptare, de înțelegere, de dezvoltare, de iertare și de vindecare, până ce a dobândit suficiente abilități și un spirit de sine stăpânit, puternic și determinat, astfel încât să poată fi un umăr stabil pe care orice client/pacient să poată plânge, și de unde să primească resurse pentru propria vindecare.

5. Valoare – terapia reprezintă mai mult decât întâlnirea cu psihologul!

Terapia nu se limitează la întâlnirile din cabinet. Terapia înseamnă timp investit de către client/pacient în lucrul cu sinele, prin efectuarea temelor pentru acasă pe care le primește de la psiholog, dar și pregătirea psihologului pentru cazul particular care i se expune odată cu fiecare persoană. 

Petrec mult timp contemplând asupra provocărilor pacienților/clienților mei. De asemenea, psihologii își fac „temele” pentru clienții lor în ceea ce privește conceptualizarea, planurile de tratament și notele de progres. Acest timp suplimentar investit depășește cu mult timpul de sesiune pe care îl petreceți împreună cu psihologul în timpul ședinței dumneavoastră de psihoterapie. Terapeuții investesc acest timp suplimentar în pregătirea ședințelor cu fiecare persoană, înainte și după sesiune, pentru a obține informații suplimentare asupra nevoilor clienților. Acest nivel ridicat de angajament face terapia cu adevărat valoroasă. Este în interesul dumneavoastră să vă alegeți un psiholog care are dăruirea, experiența, educația și pregătirea potrivite, care oferă îngrijirea plină de compasiune și empatie, și care are dorința de acțiune pentru ca dumneavoastră să vă găsiți scopul și menirea.

Acestea fiind spuse, vă stau la dispoziție și vă asigur că bunăstarea dumneavoastră este dorința mea!