Principalul motiv pentru care am adoptat câteva reguli de familie sunt menținerea sănătății și recăpătare ei, acolo unde este cazul.
Același motiv se aplică și pentru ecrane.
Da, se poate trăi în mare liniște și relaxare fără să auzim știrile, fără să știm nimic de bombe, explozii, războaie, încălziri globale ete. Și dacă aș știi despre toate astea, aș fi de folos cu ceva? Aș putea face eu ceva ca să schimb lumea? Nu! Fac însă atât de mult cât pot, acolo unde pot. Iar cei care mă cunosc personal, știu asta!
Ce înseamnă asta?
În prezent, #bulgărașdedragoste se uită la desene dimineața, înainte de a merge la grădiniță, timp de 5-7 minute, cât timp îi pieptăn părul și i-l împletesc. Asta o ține cu capul drept, și cu atenția orientată către ecran, ci nu către posibila durere provocată de vreun fir de păr.
Mai are voie la ecran vinerea sau/și sâmbăta seara, căci a doua zi nu merge la grădi, și se poate trezi mai târziu. În aceste seri, ne uităm împreună la filme animate și dublate în limba română, pe internet. Le privim de pe laptop, stând în pat. De obicei, în aceste nopți, dormim împreună. Dacă este și tati de acord, se întâmplă să dormim și toți trei, în dormitorul părinților.
Același program l-a avut și înainte de a începe grădinița, pentru că trezitul de dimineață este și el regulă de familie (introdusă de ritmul de somn al copilului).
Eram cu ea în baie. La Bibi în baie. Spălasem părul și acum masăm balsamul. În același timp discutam cu ea despre film. Și-am întrebat-o dacă vrea să ne uităm împreună cu Bibi, la care mi-a răspuns:
– Bibi nu cred ca v’ea. Ea se uită la tevevizol.
– Vrei să o întrebăm?
– Bibi, v’ei să te uiți cu mine la un film pe lapopul mamei? (mă topesc pe picioare când o aud articulând așa frumos substantivul)
– Da, iubito. Mă uit cu tine la film. se aude vocea mamei mele.
– Oh! spune puiul meu, șocată parcă. Bibi v’ea să se uite cu noi la film. îmi spune privindu-mă cu ochii mari. Iuhuuuu! B’avo, Bibi. Noi toate t’ei ne uităm în seala asta la film, ca fetele!
în seara asta am văzut filmul #Elemental. Dacă avem inspirație, imaginație și creativitate cât să simplificăm filmul, și să îl explicăm unui copil de ex. 4 ani, este un film minunat!
Iar pentru noi, faptul că floarea magică din film se numește #vivisteria este magic. Poartă numele fetiței mele, și este o floare care are calitatea de a reuni toate cele 4 elemente, în armonie.
Și #bulgărașdedragoste a reușit să aducă armonie în viața celor care o înconjoară. Porabil că nu întâmplător creatorul filmului a ales acel nume pentru plantă, după cum nici noi nu am ales întâmplător acest nume pentru copilul nostru…
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Comentariu *
Nume *
Email *
Site web
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Publică comentariul
Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru de psihologie. Prin continuarea navigării, sunteți de acord cu utilizarea lor.